NL EN
E-mail
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

Flexitrans vloer

De Flexitrans vloeren zijn vloeren waarbij de rolstoelvergrendelingen in de vloer zijn verwerkt. Met een druk op de knop komen de gordels tevoorschijn en kunnen deze eenvoudig aan de rolstoel vergrendeld worden.

Afhankelijk van de opstelling bestaat de Flexitrans vloer in de regel van 4 rolstoelvergrendelingen. Daarnaast worden er tussen de 6 en 8 draaiklapstoelen in de bus geplaatst. Deze stoelen draaien weg onder het raam zodat deze er niet uit getilt hoeven te worden op het moment dat er een rolstoelpassagier mee gaat met de bus. Op deze manier kan de rolstoelbus flexibel ingericht worden.

FIT 4 by Bierman (18)

Flexitrans heeft speciaal een scherm ontwikkeld waarmee de bestuurder de rolstoelvergrendelingen achterin kan activeren en kan deactiveren. Ook krijgt de bestuurder een signaal op het moment dat een rolstoel niet goed vergrendeld staat of als niet allen gordels aan de rolstoel zijn vast gemaakt.

Bierman Flexitrans 007

Het geintegreerde gordelsysteem is een van de meest vooruitstrevende producten op het gebied van veiligheid voor groepsrolstoelvervoer.

Doordat de gordels van de rolstoelvergrendeling in de vloer zijn verwerkt is de kans dat er iemand over kan vallen veel kleiner. Daarnaast kunnen er op deze manier geen materialen onnodig kwijt raken.

De FIT vloeren zijn in verschillende modellen leverbaar. Zo zijn de vloeren getrokken voor de volgende modellen:

  • Mercedes Sprinter
  • Ford Transit
  • Renault Master
  • Opel Movano
  • Fiat Ducato
  • Citroën Jumper
  • Peugeot Boxer


De afmetingen en mogelijkheden van de rolstoelposities en instapmogelijkheden verschillen per model.

Zo is het mogelijk om te kiezen tussen een verlaagde instap bij het portier van de bijrijder. Maar is het ook mogelijk om de bus in te stappen via een rechter schuifdeur.