NL EN
E-mail
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

Mercedes-Benz Vito / V-klasse Rolstoelauto

De Mercedes-Benz Vito Tourer of de V-klasse kunnen worden omgebouwd voor rolstoelvervoer / Taxi. Ook zijn de e-Tourer en EQV geschikt voor een aanpassing met vloerverlaging.

Zowel de lengte L (lengte 2) als de lengte XL (lengte 3) is te voorzien van een bodemverlaging, zodat er een passagier gezeten in de rolstoel mee kan in de bus.

Bij de lengte 2 is de bus uit te voeren met 2x draaiklapstoelen, zodat als er geen rolstoelpassagier mee gaat er 2 extra zitplaatsen zijn. Bij de lengte 3 is dit zelfs uit te breiden tot 4x draaiklapstoelen. Hierbij zijn de zitplaatsen op de eerste en tweede zitrij nog niet meegenomen.

De inrijplaat is erg licht van gewicht voor 2 gasveren en ook de achterbumper wordt herplaatst aan de achterklep zodat het geheel er netjes uit ziet van de achterzijde.

De rolstoelvergrendeling is op basis van een vierpuntsrolstoelfixatie, er worden 4 gordels op de rolstoel gemonteerd zodat de rolstoel vergrendeld is tijdens het rijden. Voor de rolstoelpassagier is er ook nog een driepuntsgordel.

De afmetingen van de Vito zijn in vergelijking met zijn concurrenten relatief ruim. De hoogte is circa 1.45 meter voor de rolstoelpassagier en de breedte van de bodemverlaging is 86 centimeter. Zodat de meeste rolstoelen hier goed plaats kunnen nemen.