NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

LPK / Liftkeuring

Volgens de Arbowet is het verplicht een personenlift minimaal één keer per jaar te laten keuren. Vanaf 20 mei 2018 worden personenliften niet langer gekeurd tijdens de APK. Keurmerk LPK is hét perfecte alternatief. LPK staat voor Laadkleppen Periodieke Keuring. Met een door LPK goedgekeurde lift bent u zeker van een veilige en betrouwbare personenlift, waarmee u rolstoelgebruikers veilig vervoert.

Wat doen we tijdens de LPK? 

Bekijk hieronder de instructie-video voor de LPK:

Welke bewijzen krijgt u mee? 

Wanneer de rolstoellift de keuring goed heeft doorstaan, krijgt u de volgende keuringsbewijzen:

  • een sticker met een individueel keuringsnummer
  • een checklist met alle keuringspunten


Bij eventuele controle moet u (als professioneel vervoerder) deze keuringsbewijzen kunnen tonen. Bovendien zijn de keuringsbewijzen belangrijke documenten voor uw verzekeringsmaatschappij. Bewaar deze dus altijd zorgvuldig.

Optioneel: Bierman check aanpassingen

Naast de controle op de rolstoellift (LPK) bieden we ook de mogelijkheid voor een algehele check op de overige aanpassingen. Dit noemen we de "Bierman check". Hierbij controleren wij o.a. de gordelfixaties, 3-puntsgordels rolstoelpassagiers, stoelposities, carrosserie bij verlaagde instap & overige aanwezige aanpassingen. Indien vragen over de Bierman check, neem gerust contact met ons op. 

Keuring in Nieuw-Vennep of op locatie?

De LPK vind in principe plaats bij ons in Nieuw-Vennep. Echter is het ook mogelijk om deze bij u op locatie uit te voeren. Neem hierover contact met ons op over de voorwaarden en beschikbaarheid.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op: tel. 0252-210611 / of een afspraak aanvragen via ons contactformulier.

Informatie aanvragen?