NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

Rijles voor mensen met een beperking

Wanneer u te maken krijgt met een functiebeperking dan bent u verplicht hierover contact op te nemen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Zij zullen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn om te kunnen blijven autorijden met een beperking. Graag begeleiden wij u in dit proces. U kunt bij ons (Bierman Rijopleidingen) terecht voor intakegesprekken, rijlessen en examens. 

bierman-logo-rijopleiding.jpg

Bierman Rijopleidingen opereert vanuit revalidatiecentrum Heliomare. Hierdoor kunnen autorijlessen en rijtesten plaatsvinden vanuit Heliomare (Relweg 51, 1949 EC, Wijk aan Zee) of bij Bierman (Pesetaweg 16, 2153 PJ, Nieuw-Vennep). 

PROCEDURE

Er zijn eigenlijk 2x soorten trajecten:

  • Mensen met een rijbewijs (incl. rijvaardigheids test)
  • Mensen zonder rijbewijs (incl. theorie en praktijk rij-examen)


DOWNLOAD
het traject dat u moet volgen (PDF) hier benden. 

Afhankelijk van het traject zult u één of meerdere rijlessen moeten volgen. De rijlessen worden uitgevoerd door Richard Vermeulen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met rijles voor gehandicapten. Naast de gewenningslessen en reguliere rijlessen, adviseert hij ook in het gehele procedure / traject tot het (nieuwe) rijbewijs. Meestal start dit alles met een vrijblijvend en oriënterend intakegesprek. 

DOWNLOAD het formulier voor het intakegesprek (PDF) hier beneden. 

lesauto-03-kopie.jpg

Rijschool aangepaste auto

Onze rijschool beschikt over een aangepaste auto om rijles voor gehandicapten te geven. Deze aangepaste auto is o.a. uitgerust met een linker gaspedaal en een handbedrijfsrem met segmentgas. Hierdoor is het mogelijk om rijles voor mensen met een beperking te geven.

De rijschool aangepaste auto kan ook van andere aanpassingen worden voorzien speciaal op maat voor de rijles voor mensen met een beperking. Zodat een rijles op maat mogelijk is! Wij passen de lesauto zo aan, zodat u met een beperking gewoon veilig kan deelnemen aan het verkeer. 

rijschool.jpg

Samenwerking RDW en CBR

Bierman rijopleidingen werkt samen met het RDW en CBR. Hierdoor kunnen wij u het gehele traject van dienst zijn. Vanaf het moment van de rijles voor gehandicapten, tot aan het aangepaste rijbewijs. De rijexamens kunnen zelfs bij ons worden afgenomen met de aangepaste auto van de rijschool.

Ook is het mogelijk om uw eigen auto vervolgens te laten aanpassen, conform de coderingen op uw rijbewijs. 

Bierman rijopleidingen

Hoe gaat een rijtest bij het CBR?

Zie hier uitleg over hoe een rijtest bij het CBR eruit ziet. 

Video CBR

Hieronder de video van het CBR over rijden met een lichamelijke beperking:

Contact opnemen?

Indien u een vrijblijvend en oriënterend intakegesprek wilt inplannen, of een algemene vraag heeft over de CBR-coderingen of rijles voor mensen met een beperking, dan kunt u met ons contact opnemen. Dit kan telefonisch op +31 (0)252-629179 of per e-mail via rijschool@bierman.eu of middels ons contactformulier.