NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

(draai-) stoel

Om uw zitpositie in uw auto of bus te verbeteren ofwel het instappen te vergemakkelijken zijn er diverse oplossingen door de autostoel aan te passen:

  • Draaistoel
  • Draaistoel + op en neer functionaliteit
  • Draaistoel + op en neer functionaliteit + Uitneembare stoel
  • 180 graden draaistoel / 6 way seat
  • Overige aanpassingen stoel 

Let op: deze oplossingen zijn sterk persoonsgebonden en afhankelijk van het model auto! Wij adviseren u dan ook altijd vooraf contact op te nemen met één van onze adviseurs.

90 graden draai / draaistoel (bijrijder)

Een uitdraaibare stoel maakt het u een stuk gemakkelijker om de auto in en uit te stappen.

Bij deze oplossing draait de stoel handmatig of automatisch tot circa 90 graden. Vooral auto's met drie deuren zijn hier uitstekend voor geschikt. De deuren van deze auto's zijn vaak groter en slaan verder open, waardoor er meer ruimte voor de benen is om de draai naar binnen te maken.

Meestal wordt hiervoor de standaard fabrieksstoel gebruikt. Deze zit immers al standaard in de auto. Het is echter ook mogelijk om een speciaal aangemeten stoel hiervoor te gebruiken. Bijvoorbeeld als u extra steun in uw onderrug wilt hebben.

(Draai)stoel (003)

(Draai)stoel (901)

90 graden draai / draai stoel (bestuurder)

Een draaistoel voor de bestuurder is helaas niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen blokkeert het stuur de draai. Slechts in enkele gevallen is het mogelijk een draaistoel in te bouwen voor de bestuurder.

Draaistoel bestuurder & bijrijder in Ford C Max

(Draai)stoel (901)

Op en neer / Draai-zak stoel

Voor auto's / bussen met een hoge instap is het niet voldoende als de stoel 90 graden kan draaien. In dit geval zal een draaistoel uitgerust moeten worden van een op en neer functionaliteit. De draaistoel kan in dit geval tot laag boven de grond komen.

(Draai)stoel (037)

(Draai)stoel (902)

Stoel uit auto / Uitneembare stoel

Een uitneembare stoel maakt het mogelijk om "zittend" in en uit de auto te komen. U kunt in dit geval in uw stoel blijven zitten.

Het principe voor de uitneembare stoel is gelijk aan de draaistoel. Aanvullend kan de complete stoel in zijn geheel uit de auto worden gehaald. De autostoel schuift hiervoor vanuit de auto over op een onderstel met wielen. Hierdoor ontstaat een volwaardige handbewogen of electrische rolstoel.  

Voor auto's met een hoge instap, zoals bussen en kleine bestelauto's, is er een elektrisch draai-/hefframe. De hoog-/laagfunctie zorgt ervoor dat de rolstoelgebruiker op de ideale hoogte van de rolstoel naar de bijrijdersstoel kan overstappen.

(Draai)stoel (016)

(Draai)stoel (903)

180 graden draai / 6 way seat

Wanneer u een transfer kan maken van een rolstoel naar een autostoel, is het mogelijk om te kiezen voor een draaistoel binnen een rolstoelauto of rolstoelbus. In dit geval kunt u via een inrijplaat of rolstoellift de auto of bus binnen rijden. De bestuurdersstoel of bijrrijdersstoel kan vervolgens tot naast uw rolstoel komen te staan. Na de transfer kunt u de stoel automatisch tot achter het dashboard draaien middels de zogenoemde sixwayseat.

(Draai)stoel (033)

(Draai)stoel (904)

PARAVAN Draaistoel (bestuurdersstoel)

Naast een draaistoel aan de bijrijderskant is een draaistoel voor de bestuurder ook mogelijk. Hierbij draait enkel het zitframe naar buiten (onder het stuur door). Dit maakt het gemakkelijker voor de bestuurder om in de auto te komen. Hieronder een foto van een draaistoel waarbij enkel het zitframe naar buiten gaat.

PARAVAN - Draaistoel (bestuurderszijde)

Overige aanpassingen autostoel

Naast een draaistoel en een uitneembare stoel zijn er nog diverse andere oplossingen mogelijk. Wij beschikken over een ruim assortiment autostoelen. Hiermee vinden wij vaak een optimale autostoel voor in uw auto. Meer informatie kunt u ook vinden bij onze pagina over autostoelen.

Autostoelen

Hoog-laag stoel

Een hoog-laag stoel maakt het mogelijk om hoger of lager te zitten. Dit is vaak een oplossing voor wanneer u in de normale positie te weinig zicht op de weg heeft.

Verlengde stoel-slede

Een verlengde stoel-slede zorgt ervoor dat de stoel verder naar achteren verschoven kan worden. Dit is vaak een oplossing voor mensen met lange benen of een groot postuur.

Zit-hef plank

Een zit-hef plank kan u helpen bij de transfer van uw rolstoel naar de autostoel. Deze plank kan tussen de zitting van uw rolstoel en de autostoel gepositioneerd worden. Nadat u op de zitpositie in de auto heeft plaatsgenomen kunt u deze plank inklappen. Optioneel kan de zit-hef plank ook te gebruiken als een (kleine) zitlift.

Versteviging stoel(wangen)

Indien u extra ondersteuning wenst, kunnen de zijkanten van de stoel verstevigd worden. Dit kan al worden opgelost door een simpel kussen. Maar het is ook mogelijk om een gehele autostoel speciaal voor u op maat te laten maken. Naast het aanpassen van een bestaande stoel, kunt u ook terecht voor RECARO of ASS autostoelen.

Informatie aanvragen?