NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

rolstoelbus

Bierman heeft een groot assortiment nieuwe & tweedehands rolstoelbussen. Dit zijn bussen aangepast voor rolstoelgebruikers. Een rolstoelbus is geschikt voor het vervoer van één of meerdere rolstoelpassagier(s). Afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel(passagier), kunt u minimaal 3 tot maximaal 6 personen vervoeren met een rolstoelauto (incl. rolstoelpassagier & bestuurder).

Hieronder een instructie video met de de afmetingen, waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een rolstoelbus. 

Rolstoelbus van Bierman

De standaard Bierman bus ombouw bevat o.a.:

  • een nieuw grondplan 
  • binnen- / hemelbekleding 
  • (extra) stoelen of bank
  • inrijplatform of rolstoellift 
  • rolstoel-vastzet-systeem
  • drie-puntsgordel voor rolstoelgebruiker


Een nieuwe ombouw wordt altijd geheel naar wens van de klant ingericht. Indien gewenst kunt u kiezen uit diverse standaard of op maat gemaakte rolstoelbus accessoires voor rolstoelbussen. In bepaalde gevallen kunt u ook een rolstoelbus occasion met enige aanpassingen, tot uw ideale rolstoelbus laten aanpassen. Immers hier zijn wij een aanpassingsbedrijf voor.

Interieur Rolstoelbus

Zelf rijden in een rolstoelbus?

Door de riante binnenhoogte is het in de grotere rolstoelbussen ook ook mogelijk om op de 1e zitrij te komen met rolstoel. U kunt dan plaatsnemen vanuit uw rolstoel als bestuurder of als bijrijder.

Indien u meer over de zelfrij mogelijkheden voor een rolstoelbus wilt weten kunt u dit vinden bij: zelf-rijden (met rolstoel).

Meerijden 

Rolstoelbus - indeling / plattegrond

Onderstaande opstelling is mogelijk in de volgende modellen:

Interieur opstelling rolstoelbus
Let op: Interieur opstelling is sterk afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel(passagier)

Nieuwe of gebruikte bus laten aanpassen?

U kunt een nieuwe bus bij uw (lokale) dealer aanschaffen. Voordeel is dat u deze bus geheel naar uw wensen kan samenstellen. Wij kunnen deze bus vervolgens ombouwen tot een rolstoelbus (standaard ombouwtijd 1 tot 2 weken).
Daarnaast kunt u er ook voor kiezen deze bus als tweedehands wagen aan te schaffen (bijvoorbeeld: via marktplaats.nl of gaspedaal.nl). Ook deze kunnen wij ombouwen tot een rolstoelbus.

Rolstoelbus occasion

Naast een nieuwe of tweedehands bus, kunt u ook voor een kant en klare Bierman Occasion kiezen. U kunt dan direct wegrijden uit onze showroom. Omdat al onze Bierman Occasions zijn voorzien van de 10 Bierman Zekerheden, bent u ervan verzekerd dat u altijd een kwaliteits occasion koopt. Kijk bij onze tweedehands rolstoelbussen voor ons huidig aanbod.

Kies uw optimale zicht!

Om te kijken welke rolstoelbus het best bij u past, kunt u bij ons vele bussen passen en proberen. Immers niet elke rolstoelbus is even geschikt voor elke rolstoelpassagier. Hierdoor kan het zicht in bepaalde rolstoelbussen tegen vallen voor de rolstoelgebruiker. Door ons ruime assortiment heeft u voldoende mogelijkheid om diverse rolstoelbussen te proberen en te vergelijken. Ook kunt u met al onze modellen een proefrit maken. Hierdoor bent u verzekerd dat uw rolstoelbus u voldoende zicht geeft. Ook zullen wij u altijd adviseren in welke rolstoelbus u het beste zicht heeft.

Het is overigens een misvatting dat een lagere bodem altijd meer zicht geeft. Dit is namelijk altijd sterk afhankelijk van het type rolstoel en de lengte van de rolstoelpassagier. Daarnaast heeft een verlengde lagere bodem een sterke invloed op de carrosseriestijfheid. Vandaar bieden wij u een goed zicht met behoud van de carrosseriestijfheid.

Garantie

Op een nieuwe Bierman aanpassing geven wij standaard 2 jaar garantie of tot 100.000 Km. Op onze Bierman Occasions geven wij standaard de 6 maanden BOVAG garantie.

Een rolstoelbus aanpassen is maatwerk

Een rolstoelbus aanpassen is maatwerk. Ondanks dat een bus groot lijkt, vallen de afmetingen in bepaalde gevallen erg tegen. Met als gevolg dat de rolstoel(gebruiker) niet altijd in de gewenste rolstoelbus past, of dat er een nog grotere bus nodig is. Dit is dan ook de hoofdreden dat wij ook altijd een passing adviseren, alvorens een rolstoelbus aan te schaffen.

In bepaalde gevallen is een passing niet mogelijk. Dan adviseren wij u om de juiste afmetingen mee te nemen naar onze showroom. Onderstaand een simpele instructie over hoe u dient te meten. Indien er een tafelblad aanwezig is, gelieve de breedte hiervan dan apart ook op te meten.

Afmetingen rolstoelpassagier 

Breedte = de volledige breedte van de rolstoel (incl. hoepels, indien aanwezig)
Hoogte = de volledige hoogte van de grond tot de kruin van de rolstoelpassagier
Lengte = de volledige lengte van de rolstoel(passagier, indien liggend in rolstoel)

Proefrit of passing?

In onze showroom hebben wij altijd meerdere demonstratie-bussen staan, aangepast voor rolstoelvervoer. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een nieuwe of een gebruikte rolstoelbus, wij raden u aan vooraf altijd (uiteraard geheel vrijblijvend) een "passing" te doen. Immers niet elke rolstoel is altijd even geschikt voor elk (type) ombouw. U kan nare verassingen voorkomen, om u vooraf goed te laten informeren. Wij helpen u hierbij graag met persoonlijk advies. Klik door voor onze contactgegevens / contactformulier.

Foto's van onze ombouw

Voor gedetailleerde foto's van onze aangepaste rolstoelbussen kunt u hieronder doorklikken op de modellen: