NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

CBR / Rijbewijs

Veiligheid in het verkeer staat voor het CBR voorop. Bestuurders met een beperking of handicap moeten dan ook aan precies dezelfde rijvaardigheidseisen voldoen als andere bestuurders. Daarnaast moet de auto zijn ingericht zodat de handicap of beperking geen belemmering vormt om veilig deel te nemen aan het verkeer. Al dan niet moet de auto worden voorzien van eventueel (technische) aanpassingen; conform de coderingen die door het CBR worden toegewezen. 

cbr-logo.png

Afhankelijk of u al wel of niet over een rijbewijs beschikt, verloopt het proces anders:

 

JA, wel in bezit rijbewijs 

Indien u in het bezit bent van een rijbewijs, kunt u (vaak) ook met uw beperking blijven rijden. Wel moet u dit melden bij het CBR. Zij gaan samen met u kijken welke aanpassingen voor u geschikt zijn om te blijven autorijden. 

Voor meer informatie, download het volgende document: 

  • CBR - JA, WEL een rijbewijs (stappenplan) - Bierman => onderaan de pagina te downloaden

 

NEE, nog geen rijbewijs

Indien u nog geen rijbewijs heeft, kunt u alsnog "gewoon" uw rijbewijs halen (ook met een beperking). U dient dit dan wel vooraf te communiceren aan het CBR. Samen met hen bekijken zij dan met welke aanpassingen u het best de weg op kunt. U zult vervolgens rijlessen nemen in een aangepaste lesauto.

Voor meer informatie, download het volgende document: 

  • CBR - NEE, GEEN rijbewijs (stappenplan) - Bierman => onderaan de pagina te downloaden

Rijschool / Bierman Rijopleidingen

Bierman Rijopleidingen opereert vanuit revalidatiecentrum Heliomare. Hierdoor kunnen autorijlessen en rijtesten plaatsvinden vanuit Heliomare (Relweg 51, 1949 EC, Wijk aan Zee) of bij Bierman (Pesetaweg 16, 2153 PJ, Nieuw-Vennep).

bierman-logo-rijopleiding.jpg

De lessen worden uitgevoerd door Richard Vermeulen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebeid van rijgeschiktheid. Naast de gewenningslessen en reguliere rijlessen, adviseert hij ook in het gehele procedure / traject tot het (nieuwe) rijbewijs.

lesauto-03-kopie.jpg

De mogelijkheden / aanpassingen

Bekijk onderstaande video, om een impressie te kijken van de aanpassingen die zoal mogelijk zijn.