NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

handgas & rem

Handbediening is een praktische oplossing om toch te kunnen rijden wanneer u niet meer over voldoende kracht in de voeten of benen beschikt. Deze kan enkel worden ingebouwd in combinatie met een automatische transmissie.

automaat

Handgas & rem

De handgas en rem worden in Nederland altijd onafhankelijk van elkaar ingebouwd. U bedient de handbedrijfsrem (HBR) door een hendel van u af te duwen. Het gas bedient u in dit geval door een ringsegment naar u toe te trekken. In het geval u rijdt met een handgas & rem dienen de pedalen altijd ingeklapt te worden. Zodra iemand anders met uw auto rijdt dan degene voor wie de handgas aanpassing is, dan moeten de originele pedalen weer terug geklapt te worden. 

handbedrijfsrem en segmentgas

Enkel handbedrijfsrem (zonder gas)

De handbedrijfsrem kan indien gewenst ook zonder segmentgas worden uitgevoerd. Dit komt voornamelijk voor als er onvoldoende beenkracht is om te remmen. Gas geven gaat dan nog wel. Kniegas is een alternatieve mogelijkheid (deze kunt u vinden bij: linksgas / pedalen).

Handgas (004)

Handgas & bekrachtiging

Wanneer u een krachtbeperking hebt die het gas geven of remmen belemmert, is een extra bekrachtiging mogelijk. Denkt u hierbij aan een elektronische aansturing van het gas, E-gas genaamd. Dit is te combineren met een gasslof, gas- remschuif, kniegas en ringgas. Een extra bekrachtigde rem is eveneens mogelijk. Dit kan bij de handbedrijfsrem en voetrem door middel van een leidingbekrachtiger. Extra rembekrachtiging kan ook elektronisch worden uitgevoerd. Dit geeft een nog grotere bekrachtiging. Dit is gebruikelijk bij een gas- remschuif. Meer informatie kunt u terugvinden bij linksgas & pedalen.

Onderstaand een video met enkele voorbeelden van handgas:

 

Extra bedieningsfuncties

Indien gewenst kunnen bovenstaande aanpassingen ook worden uitgevoerd met een verplaatsing van de bedieningsfuncties. Deze kunt u terugvinden bij bedieningsfuncties.

Overige aanpassingen handgas & rem

Er zijn meerdere aanpassingen voor diverse bedieningsfuncties te bedenken. De meest voorkomende zijn op deze pagina besproken. Informeer ons gerust naar de mogelijkheden, indien u een specifieke beperking heeft. Wij worden graag uitgedaagd voor complexe auto aanpassingen.

U kunt telefonisch informatie aanvragen over onze auto aanpassingen via onze adviseurs (Telefoon 0252 - 210611) of uw vraag stellen via ons contactformulier.

Informatie aanvragen?

Terug naar overzicht