NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

Luchtvering

Aanpassingsbedrijf Bierman levert nieuwe complete luchtveringsystemen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor technische ondersteuning en onderhoud. Wij kunnen de luchtvering in vrijwel elk type en model auto/bus monteren.

In onderstaande instructievideo worden de voordelen van luchtvering onder een rolstoelauto uitgelegd.

Hieronder een duidelijk foto van een luchtbalg onder een achteras.  

Luchtvering 1

Voordelen van luchtvering:

Meer comfort

Luchtvering compenseert oneffenheden in het wegdek waardoor er minder energie (trillingen) aan de inzittenden wordt overgedragen. Dit wordt als bijzonder aangenaam ervaren en zorgt voor een fitter gevoel.

Regelbare laadvloerhoogte

Een ander voordeel van luchtvering is dat hiermee het chassis zeer laag kan zakken. Een verkleinde inrijhoek vergemakkelijkt het naar binnen rijden met een rolstoel. Een bijkomend voordeel is dat er in dit geval een kortere oprijklep kan worden toegepast. Dit vermindert het gewicht en het verbetert het achteruitzicht van de chauffeur.

 

Meer stabiliteit

Het luchtveersysteem heeft een geïntegreerde stabilisator waardoor de stabiliteit van het voertuig wordt vergroot.

Betere wegligging

Bij het luchtveringsysteem wordt een bijpassende set dempers geleverd. Daarmee krijgt het voertuig een betere wegligging en wordt het koersvaster. Door de verbeterde wegligging treedt er minder bandenslijtage op.

Constante rijhoogte

De elektronische rijhoogteregeling zorgt ervoor dat het voertuig altijd de optimale rijhoogte heeft. Bij een onevenwichtige of maximale belading zal de achterkant dus niet gaan ‘hangen’. Een constante rijhoogte heeft tevens een positieve invloed op het brandstofverbruik.

Naast de standaard luchtvering zijn er diverse opties leverbaar, zoals een hotelschakeling waarmee het luchtveersysteem, naast de bediening op het dashboard, ook vanaf iedere andere gewenste plaats (bijvoorbeeld vanaf de achterzijde) kan worden bediend.

Knielsysteem met luchtvering

Het is ook mogelijk om uw auto of bus aan de achterkant te laten zakken. Dit gebeurt door middel van een knielsysteem / zaksysteem / NIVO-Systeem. De afstand tot de grond en de wagen wordt hiermee kleiner. Hierdoor ontstaat er een ideale hellingshoek om de rolstoel naar binnen te rijden in uw wagen. Tevens is hierbij een korte inrijplaat mogelijk.

Luchtvering KangooLuchtvering Kangoo

 

Informatie aanvragen?