NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

Oprijplaat / oprijgoten

Om een rolstoel of scootmobiel in een auto of bus te krijgen is het mogelijk om gebruik te maken van een oprijplaat / oprijbanen of een oprijplatform. Deze zijn overigens ook voor andere doeleinde te gebruiken, en eveneens buiten de auto.

Oprijplaat / oprijbanen / oprijgoten

Voordeel van een oprijplaat / oprijbanen is dat deze gemakkelijk "los" mee te nemen zijn in uw auto of bus. Dit komt doordat de oprijplaat vaak inklapbaar zijn.

Oprijgoten & oprijbanen (013)Oprijgoten & oprijbanen (012)

Voorbeeldfoto: wij hebben meerdere typen in ons assortiment

Naast inklapbare oprijplaten zijn er ook inschuifbare oprijplaten. Beide mogelijkheden zijn erg praktisch om mee te nemen in uw auto of bus.

Oprijgoten & oprijbanen (015)Oprijgoten & oprijbanen (014)

Voorbeeldfoto: wij hebben meerdere typen in ons assortiment

De lengte van de oprijbaan is afhankelijk van de hoogte van de auto. Hoe hoger de auto of bus, des te langer dient de oprijbaan te zijn om een juiste hellingshoek te hebben die niet te steil is.

Optioneel wordt er voor scootmobielen een kleinere oprijplat gebruikt. Dit is om het voorste wiel van een driewieler scootmobiel te begeleiden.

Oprijplatform

Een grotere variant van oprijplaten is een oprijplatform. Een oprijplatform wordt in de meeste gevallen vast gemonteerd in de laadruimte van een auto of bus.

Oprijgoten & oprijbanen (017)Oprijgoten & oprijbanen (016)

Voorbeeldfoto: wij hebben meerdere typen in ons assortiment

De lengte van de oprijplatform is afhankelijk van de hoogte van de auto. Hoe hoger de auto of bus, des te langer dient de oprijbaan te zijn om een juiste hellingshoek te hebben die niet te steil is. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een driedelig-opvoudbaar platform. Hierdoor behoudt u nog altijd nog een goed zicht door de achterruit.

Oprijgoten & oprijbanen (019)Oprijgoten & oprijbanen (018)

Voorbeeldfoto: wij hebben meerdere typen in ons assortiment

Optioneel zijn bepaalde oprijplatformen uitneembaar. 

Foto's van onze ombouw

Hieronder kunt u gedetailleerde foto's van onze oprijplaten bekijken:

Informatie aanvragen?

Terug naar overzicht