NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

linksgas / pedaal aanpassingen

Er zijn diverse pedaal aanpassingen mogelijk. De meest voorkomende pedaal aanpassingen zijn:

 • links gas
 • voetslof (eventueel i.c.m. kniegas)
 • inkorten pedalen
 • tussenschot voor de pedalen

Diverse pedaalaanpassingen zijn een praktische oplossing om toch te kunnen rijden wanneer u niet meer over voldoende kracht in beide voeten of benen beschikt. Let er wel op dat deze aanpassingen enkel kunnen worden ingebouwd in combinatie met een automatische transmissie.

Automaat 

Links gas

Een veel voorkomende aanpassing is linksgas. Wanneer u niet in staat bent om met het rechterbeen gas te geven is montage van een linkergaspedaal mogelijk. Naast het rempedaal wordt er links een "tweede" gaspedaal geplaatst. Het rechter rempedaal blijft origineel.

Links gas (elektronisch)

De meest voorkomende en beste oplossing voor een linker gaspedaal is een elektronisch linker gaspedaal. Deze is gemakkelijk te activeren door op een knop op het dashboard te drukken. Hiermee wordt het rechter gaspedaal direct onklaar gemaakt. Hieronder de voordelen van een elektronisch linker gaspedaal.

 • Bediening zeer eenvoudig (je hoeft niet op je knieën om een pedaal in of uit te klappen)
 • Het originele pedaal blijft geheel in takt! 
 • Er zijn snel storingsmeldingen in veiligheidssysteem auto als de elektronica stuk gaat bij het mechanisch opklapbaar maken. Omdat het pedaal origineel blijft, heb je hier bij elektronisch gas geen last van. 
 • Alle functies blijven werken, inclusief kick-down
 • Rechter pedaal is eventueel uitneembaar dmv bajonetsluiting (niet noodzakelijk)
 • CBR Code 25.06 wegvallen gas bij remmen mogelijk
 • In veel gevallen is het systeem over te bouwen en her-programmeerbaar bij volgende auto (onder voorbehoud van het type elektronisch pedaal) 

 

Helaas is een linker gas enkel elektronisch te maken bij auto's met een elektronisch pedaal rechts. Als dit niet het geval is, zult u toch een mechanisch linker gaspedaal moeten nemen. 

Elektronisch linker gaspedaal

Links gas (mechanisch)

Een (goedkopere) oplossing is een mechanisch linker gaspedaal. Deze zijn handmatig in te klappen. Doordat beide gaspedalen opklapbaar worden gemaakt, kan iedereen met de auto rijden. U klapt simpel weg het linker- ofwel het rechter gaspedaal omhoog als u gaat rijden. 

linker gaspedaal rechts ingeklapt

voetslof (eventueel i.c.m. kniegas)

Een voetslof helpt u gericht en gemakkelijk te remmen, wanneer u hier normaal lastig bij kunt. De voetslof wordt (meestal) op maat van uw schoen gemaakt en is ter vervanging van het rempedaal. Daarnaast kan deze in een hoek geplaatst worden zodat dit voor u meest comfortabel te gebruiken is.

Een voetslof wordt vaak voorzien in combinatie met kniegas. Hierdoor kunt u met uw knie gas geven, door deze naar buiten te draaien.

Voetslof & kniegas

Inkorten pedalen

Door de (gas) pedalen in te korten, kunt u gemakkelijk bij de pedalen. Ook wanneer u zeer korte benen heeft. Afhankelijk van uw wensen, passen wij de pedalen zo aan, zodat u hier gemakkelijk de controle over kunt uitoefenen. Indien u langere benen heeft, dan moeten we de positie van de stoel veranderen.

Ingekorte gaspedalen (01)

Tussenschot pedalen

Een tussenschot bij de pedalen kan geplaatst worden om te voorkomen dat u meerdere pedalen tegelijk aanraakt.

beschermkap pedalen

Overige pedaal aanpassingen

Er zijn meerdere pedaal aanpassingen mogelijk. De meest voorkomende zijn op deze pagina besproken. Informeer ons gerust naar de mogelijkheden, indien u een specifieke beperking heeft. Wij worden graag uitgedaagd voor complexe auto aanpassingen.

U kunt telefonisch informatie aanvragen over onze auto aanpassingen via onze adviseurs (Telefoon 0252 - 210611) of uw vraag stellen via ons contactformulier.

Informatie aanvragen?

Terug naar overzicht