NL EN
E-mail
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

linksgas / pedaal aanpassingen

Er zijn diverse pedaal aanpassingen mogelijk. De meest voorkomende pedaal aanpassingen zijn:

  • links gas
  • voetslof (eventueel i.c.m. kniegas)
  • inkorten pedalen
  • tussenschot voor de pedalen

Diverse pedaalaanpassingen zijn een praktische oplossing om toch te kunnen rijden wanneer u niet meer over voldoende kracht in beide voeten of benen beschikt. Let er wel op dat deze aanpassingen enkel kunnen worden ingebouwd in combinatie met een automatische transmissie.

Automaat 

Links gas

Een veel voorkomende aanpassing is linksgas. Wanneer u niet in staat bent om met het rechterbeen gas te geven is montage van een linkergaspedaal mogelijk. Naast het rempedaal wordt er links een "tweede" gaspedaal geplaatst. Het rechter rempedaal blijft origineel.

Doordat beide gaspedalen opklapbaar worden gemaakt, kan iedereen met de auto rijden. U klapt simpel weg het linker- ofwel het rechter gaspedaal omhoog als u gaat rijden.

linker gaspedaal rechts ingeklapt

voetslof (eventueel i.c.m. kniegas)

Een voetslof helpt u gericht en gemakkelijk te remmen, wanneer u hier normaal lastig bij kunt. De voetslof wordt (meestal) op maat van uw schoen gemaakt en is ter vervanging van het rempedaal. Daarnaast kan deze in een hoek geplaatst worden zodat dit voor u meest comfortabel te gebruiken is.

Een voetslof wordt vaak voorzien in combinatie met kniegas. Hierdoor kunt u met uw knie gas geven, door deze naar buiten te draaien.

Voetslof & kniegas

Inkorten pedalen

Door de (gas) pedalen in te korten, kunt u gemakkelijk bij de pedalen. Ook wanneer u zeer korte benen heeft. Afhankelijk van uw wensen, passen wij de pedalen zo aan, zodat u hier gemakkelijk de controle over kunt uitoefenen. Indien u langere benen heeft, dan moeten we de positie van de stoel veranderen.

Ingekorte gaspedalen (01)

Tussenschot pedalen

Een tussenschot bij de pedalen kan geplaatst worden om te voorkomen dat u meerdere pedalen tegelijk aanraakt.

beschermkap pedalen

Overige pedaal aanpassingen

Er zijn meerdere pedaal aanpassingen mogelijk. De meest voorkomende zijn op deze pagina besproken. Informeer ons gerust naar de mogelijkheden, indien u een specifieke beperking heeft. Wij worden graag uitgedaagd voor complexe auto aanpassingen.

U kunt telefonisch informatie aanvragen over onze auto aanpassingen via onze adviseurs (Telefoon 0252 - 210611) of uw vraag stellen via ons contactformulier.

Informatie aanvragen?

Terug naar overzicht