NL EN
E-mail  
 
Telefoonnummer 0252 - 210611
Menu
Bel ons
App ons
Vind ons

 

zelf rijden (met rolstoel)

Zowel in een bus als in een auto is het mogelijk om met een rolstoel zelfstandig te kunnen blijven rijden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

  • De belangrijkste vraag is: Of het voor u mogelijk is om een transfer vanuit uw rolstoel naar de bestuurdersstoel te maken? Mocht u dit niet weten, dan kunt u dit bij ons in de showroom altijd proberen. 

 

Zelf rijden - met transfer

Wanneer de rolstoelgebruiker de transfer kan maken van de rolstoel naar de bestuurdersstoel wordt er veelal gebruik gemaakt van een afstandsbediening waarmee u de gehele auto / bus kan bedienen om met uw rolstoel naar binnen te rijden.

Transporter Zelfrijder (002)

Met een afstandbediening (zie foto) kan de achterklep worden geopend (knop 1). Daarna kan de auto (optioneel) een stukje zakken en komt de rolstoellift of oprijplaat of automatisch naar beneden (knop 2). Zodat de rolstoel naar binnen kan worden gereden, de rolstoel rijdt zichzelf in de vergrendeling, waardoor de rolstoel vergrendeld staat. U kunt vervolgens de rolstoellift of inrijplaat automatisch laten inklappen en de achterklep automatisch laten sluiten (knop 3).

Stappen Transporter Zelfrijder

In de bus of auto kan de bestuurdersstoel vervolgens helemaal naar achter worden gehaald en een kwartslag worden gedraaid. Op dit moment moet u zelf vanuit uw rolstoel de transfer naar de bestuurdersstoel kunnen maken. Als dit lukt, kunt u met de bestuurdersstoel automatisch tot aan het stuur komen. Met behulp van een zelfrij situatie kunt u vervolgens de auto of bus zelf besturen. Op de volgende link kunt u diverse handgas oplossingen vinden.

Door de afmetingen leent een bus zich beter voor deze situatie dan een auto. Echter is het ook in bepaalde gevallen mogelijk om in een auto tot achter het stuur te komen door middel van een transfer. Onderstaand een voorbeeld van een Renault Kangoo Rolstoelauto:

Stappen Kangoo Zelfrijder

Zelf rijden - zonder transfer

Indien u de transfer niet zelf kunt maken, kunt u er ook voor kiezen om vanuit uw rolstoel te sturen. In dat geval kunt u met uw rolstoel tot aan het stuur rijden (gelijkvloers). De rolstoel vergrendeld automatisch en u kunt direct wegrijden.

Sprinter Zelfrijder (007)

Maatwerk afgestemd op uw wensen

Voor een zelfrij-situatie met rolstoel komen er vaak op maat gemaakte aanpassingen om de hoek kijken. Soms beginnen we helemaal bij het begin, soms doen we aanpassingen op een bestaande occasion / tweedehands rolstoelwagen. Informeer ons gerust naar de mogelijkheden. Wij worden graag uitgedaagd voor complexe auto aanpassingen.

U kunt telefonisch informatie aanvragen over onze zelfrij- auto aanpassingen via onze adviseurs (Telefoon 0252 - 210611) of uw vraag stellen via ons contactformulier.

Informatie aanvragen?

Terug naar overzicht